Cursussen en downloads

Naast losse workshops kom ik graag bij u op school om door middel van meerdere sessies dieper in te gaan op de basiskennis van de muziek, zodat uw vaardigheid in het muziekmaken met de kinderen nóg leuker en gevarieerder kan worden.

U kunt kiezen tussen een enkele opfris-sessie (na de eerste workshop bijvoorbeeld), tot zoveel u wilt, in elke variatie wat betreft aantallen en duur van de sessies. 

Ook bij deze cursussen hanteren we dezelfde pijlers als bij de workshops, te weten: toonhoogte (melodie), ritme en puls, bewegen op muziek en zingen. 

Bij deze cursussen, ongeacht de lengte daarvan, krijgt u een uitgebreide hand-out uitgereikt, met de informatie die behandeld wordt, als ook het repertoire op bladmuziek.

DOWNLOADS (bijlagen bij het boek) EN FILMPJES

NB: om de kaarten in de klas te gebruiken is het handig om de bestanden te printen, vervolgens elke kaart bij te snijden, en vervolgens te lamineren.

Download hier de ritmekaarten:

Voor wie de kaarten op het digibord wil projecteren heb ik hier een aantal voorbeelden van powerpoints klaar gezet; zowel alle dierenkaarten totaal in één bestand als ook de afzonderlijke dierenkaarten in aparte bestanden. Voel je vrij om ook van andere kaarten eigen selecties te maken:

2 kaarten per pagina – totaal

TIP: Laat de leerlingen ook zelf met de kaarten spelen: Als je de (dieren)kaarten en/of geprint en gelamineerd hebt, kun je bijvoorbeeld de kinderen een mooie volgorde laten bedenken, door de kaarten met magneetjes op het bord te klemmen.

Bestel hier het boek ‘Muziek voor de klas’ voor (toekomstige) leerkrachten!